فهرست مطالب

پژوهش های اخلاقی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1397)

مجله پژوهش های اخلاقی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود قیوم زاده، طاهره پور نعمتی شمس آباد صفحه 5
    در طول تاریخ، جدای از مسائل و نهضت های سیاسی و دینی و گرایشات و تمایلات مختلفی که در جوامع در حال تغییر و پیشرفت و گاهی نیز رو به سوی فرو پاشی بوده است، خانواده به عنوان اصلی ترین نهاد هر جامعه، تحت تاثیر عوامل مختلف دچار تحولات گوناگونی شده و همواره در معرض خطرات مختلفی من جمله فروپاشی و کاهش گرایشات اخلاقی قرار گرفته است، بر همین اساس حقوقدانان، فقها و معلمان اخلاق، برای جلوگیری از پاشیدگی این نهاد اصلی جامعه و به منظور مصونیت خانواده از تحولات منفی جوامع، دست به وضع یک سری حقوق و تکالیف در خانواده زده اند. چه اینکه در بین علوم مختلفی که به بررسی خانواده و نقش آن در تربیت فرزندان می پردازد علم اخلاق دارای مسولیت خطیرتری است، و چه بسا تمام علوم مرتبط با خانواده من جمله حقوق و علوم اجتماعی و روانشناسی بر پایه اخلاق پایه گذاری شده اند، و علم اخلاق خود برگرفته از تعالیم اسلامی و آیات وارده می باشد و با توجه به اینکه در اموزه های دینی شریعت اسلام آنچه بیش از همه مورد توجه بوده، حفظ و نگهداری کانون خانواده به عنوان امن ترین رکن جامعه، است، چه بسا می توان گفت که علم اخلاق، اساس و پایه نگارش حقوق خانواده می باشد.
    کلیدواژگان: حقوق، فقه اسلامی، مهریه، اخلاق اسلامی
  • سید مرتضی حسینی مطلق، رحیم میردریکوندی صفحه 27
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی ویژگی های زندگی مطلوب از دیدگاه روانشناسی و اسلام و مقایسه بین آنهاست که با روش توصیفی- تحلیلی صورت گرفته است. زندگی مطلوب از دیدگاه روانشناسان مثبت، از دو دیدگاه کلی لذتگرا و سعادتگرا مورد بررسی قرار گرفته است. امروزه روانشناسی مثبت، رویکردی سعادت گرا به زندگی مطلوب داشته و بر منش و فضیلت های فردی تاکید کردهاند و مراحلی را برای تحقق زندگی مطلوب برشمردهاند. افرادی که به تمام مراحل زندگی مطلوب، نائل شوند به خود شکوفایی رسیدهاند. آنچه برای طی کردن مراحل مختلف زندگی مطلوب لازم است، استفاده از کارکرد بهینه و بهره گیری از تمام استعدادها در جهت شکوفایی و دستیابی به توانایی های بالقوه افراد میباشد. زندگی مطلوب از دیدگاه اسلام، در گسترهای وسیعتر از آنچه در روانشناسی مثبت وجود دارد، طرح شده است؛ در دیدگاه اسلام، زندگی انسان دارای دو سطح دنیوی و اخروی است که ارتباط تنگاتنگی هم با یکدیگر دارند. زندگی مطلوب در منابع اسلامی، بر محور سعادت شکل میگیرد و افراد به هر اندازه که از اسباب سعادت بهرمند باشند، به همان میزان از زندگی مطلوب دنیوی و اخروی برخوردار خواهند بود. البته تحقق کامل اسباب سعادت دنیوی و عوامل زمینه ساز زندگی مطلوب اخروی، در دوره ای خاص از زندگی بشر- به خاطر تحولات عمیقی که در این دوره اتفاق میافتد- امکان دارد که از آن به دوره ظهور امام زمان (عج) یاد میشود.
    کلیدواژگان: زندگی مطلوب، روانشناسی مثبت، شادکامی، حیات طیبه، سعادت، عصر ظهور، منابع اسلامی
  • محمد ربیعی مندجین صفحه 41
    پژوهش حاضر باهدف شناسایی رابطه اخلاق کار ورفتارشهروندی سازمانی در کارکنان منتخب دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی تهران انجام شده است. روش پژوهش از نوع کاربردی و از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری شامل کارکنان منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران که تعداد آنها بالای 2000 نفر هستند، و حجم نمونه طبق فرمول کوکران تعداد 426 نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که روایی آن توسط خبرگان و پایایی آن از طریق روش آلفای کرونباخ تایید شده است. از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف برای سنجش نرمال یا غیرنرمال بودن داده های تحقیق استفاده شده و همچنین از آزمون پیرسون در راستای تایید یا عدم تایید فرضیات تحقیق استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که دقت، میل و رغبت کار، وظیفه شناسی، آزادی عمل، ابتکار، احساس مسئولیت، صادقانه کار کردن، اعتقاد به کار، انگیزه، چابکی در کار، احساس کارآمد بودن و همچنین کار را با جدیت انجام دادن و مراعات دیگران، تابع جمع بودن و روحیه کارجمعی از بعد اخلاق کار می تواند با اتخاذ هرگونه تصمیم به موقع در کار، جلوگیری از اعتراضات، کمک به تازه کارها، تحمل کار سنگین، سروقت حاضر شدن در محیط کار، شرکت در جلسات، نگهداری پاکیزه محل کار و نهایتا با پیشرفتهای سازمانی ارتباط دارد. یافته ها حاکی از این است که بین اخلاق کار و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان دانشگاه رابطه وجود دارد و در دانشگاه تاثیر به سزایی دارند.
    کلیدواژگان: اخلاق کار، رفتار شهروندی سازمانی
  • حسن رضایی هفتادر، صفر نصیریان صفحه 59
    رویکردهای مختلفی در تبیین شاخصه های مثبت شخصیت انسان وجود دارند. رویکرد دینی با محوریت نهج البلاغه، یکی از رویکردهای مهم در شناخت شاخصه های مثبت شخصیت است. این رویکرد، به دلیل طرح شاخصه های شخصیت به صورت بنیادی، جامع و نظام مند مورد توجه است. بر این اساس، ایمان اصلی ترین شاخصه مثبت شخصیتی به شمار می آید و به عنوان رکن رکین شخصیت مورد توجه است. این شاخصه در مرحله بعد، خود به چهار شاخصه دیگر تقسیم می شود که پایه های ایمان را شکل می دهند. این چهار شاخصه عبارتند از: صبر، یقین، عدالت و جهاد. در مرحله نهایی نیز هر یک از این چهار شاخصه، به چهار شاخصه دیگر تقسیم می شوند و در مجموع، با احتساب ایمان به عنوان اصلی ترین شاخصه، 21 شاخصه شخصیتی را شکل می دهند.
    کلیدواژگان: شاخصه های شخصیت، نهج البلاغه، ایمان، صبر، یقین، عدالت، جهاد
  • حسنعلی فرجی سبکبار، بهزاد نادی، محمد رضایی نریمیسا صفحه 77
    زمانیکه شرایط آسیب پذیری شکل می گیرد سوانحی مانند زلزله و سیل تبدیل به بحران های عظیم می گردند. امروزه این بحران های طبیعی از جمله مسائل و مشکلاتی هستند که پیش روی جوامع شهری قرار می گیرند و می توانند زندگی روزمره را از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و محیطی دچار بحران کنند. این پژوهش نیز به دنبال تبیین عوامل اجتماعی است که شرایط آسیب پذیری را فراهم می کنند. بر این مبنا از لحاظ ماهیت جز تحقیقات توصیفی- تحلیلی و به لحاظ هدف از نوع توسعه ای- کاربردی است. جامعه آماری آن منطقه 6 شهرداری تهران می باشد که بر مبنای قدمت و مرکزیت به عنوان نمونه انتخاب شده است. داده ها به دو صورت میدانی و کتابخانه ای با ابزارهایی چون پرسشنامه دیمتل و تحلیل شبکه، کتب، مقالات و نقشه های گوناگون، جمع آوری و با استفاده از نرم افزارهایEXCEL، MATLAB ، IDRISI وARC GIS 10.1، مورد تحلیل واقع شده اند. نتایج بیانگر آن است که؛ بیشترین میزان آسیب پذیری مربوط به مرکز، جنوب و به ویژه جنوب شرقی محدوده است که جزو بافت های مسئله دار با عمر و قدمت بالا هستند، و همچنین بیشترین تراکم ساختمان، جمعیت و بعد خانوار را نیز دارا می باشند. وجود چنین عواملی در نحوه دسترسی مناطق مسکونی به مراکز آتش نشانی، درمانی و فضاهای باز در حین و بعد از وقوع بحران های طبیعی، اثر بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری، تراکم جمعیت، تراکم ساختمان، منطقه شش شهرداری تهران
  • محمدعلی قره، مرتضی رضایی صنفی، ناصر زردی صفحه 93
    هدف پژوهش حاضر بررسی ارئه الگوی مشارکت دانشجویان دانشگاه پیام نور در ورزش های همگانی بر اساس نظریه رفتار تمرینی برنامه ریزی شده بود. تحقیق از نوع توصیفی بود که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه پیام نور در سال تحصیلی 94-95 بودند. نمونه آماری طبق جدول مورگان 384 نفر بود که به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل مقیاس اصلاح شده رفتار برنامه ریزیشده بود. روایی صوری و محتویی آن مورد تایید و ضریب پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ پایایی 95/0 به دست آمد. به منظور تحلیل استنباطی داده های جمع آوری شده از نرم افزار Amos و spss نسخه 18 استفاده شده است. نتایج مدل رگرسیون گام به گام نشان داد که، 46 درصد از کل تغییرات سطح مشارکت در ورزش همگانی به سه متغیر نگرش، کنترل رفتار و ورزش همگانی مربوط می شود. شاخص های نیکویی برازش مدل پژوهش نشان داد که، مدل ارائه شده برازش خوبی دارد به این معنی که تئوری الگوی رفتار برنامه ریزی شده قابلیت تببین مشارکت دانشجویان در ورز همگانی را دارد.. بنابراین پیشنهاد می شود که دستگاه های متولی امر ورزش نسبت به لحاظ کردن تمهیداتی در راستای تقویت نگرش، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتار ادراک شده در کنار دیگر عوامل تاثیرگذار مشارکت در فعالیت های ورزشی همگانی از جمله فرآهم سازی زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، دسترسی، مسائل مالی و... اهتمام ورزیده تا ورزش همگانی در دانشجویان نهادینه و مستدام گردد.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، تئوری برنامه ریزی شده رفتار تمرینی، دانشجویان، کنترل رفتار ادراک شده، نگرش، هنجار ذهنی
  • علیرضا کریمی لاریمی، سید حسین صفایی صفحه 111
    این نوع از مسوولیت وکیل دادگستری در مقابل طرف محاکمه، در قالب عقد و قرارداد نمی گنجد، و خارج از اصل «نسبی بودن قرارداد» و مسوولیت قراردادی است، به همین سبب، طرف دعوی، (ثالث) قلمداد می گردد و اینکه وکیل دادگستری در مقابل طرف مخاصمه حقوقی، مسوولیتی خواهد داشت یا نه؟ از دیرباز اتفاق نظر در این زمینه وجود نداشته و یک دیدگاه سنتی معتقد است که حتی تصور مسوولیت برای وکیل، تمرکز او را در دفاع از بین می برد و این نگرانی در زمینه مسوولیت از دفاع مطلوب وکیل جلوگیری می کند اما نظریه جدید و اقتضائات شغلی و حرفه ای وکالت منجر به مسوول شناختن وکیل با فراهم آمدن شرایطی، می شود و تکالیف قانونی هم، مهر تائید برایجاد مسوولیت برای وکیل در برابر ثالث طرف دعوی می زند.
    کلیدواژگان: مسوولیت مدنی، وکیل، طرف دعوی، ثالث
  • رضا نیکخواه سرنقی، محمدرضا یزدان یار صفحه 129
    همواره بشریت بدنبال ایجاد یک جامعه انسانی مطلوب و منطبق بر آرمانها و خواسته های متعالی خود می باشد.در چنین جامعه ایی می بایست الزاماتی بر پایه اصول حقوقی ، روابط اجتماعی مبتنی بر قرارداد اجتماعی را مدنظر قرار دهد. از این منظر تمسک جستن به حاکمیت قانون می تواند بعنوان پیش نیاز چنین جامعه ای قلمداد گردد.
    در پرتو حاکمیت قانون ، همواره اراده های فردی در نظام تصمیم گیری وارد شده و به یک نیاز عمومی یا اراده جمعی تبدیل می گردد ، تمایلات متناقض با افکار عمومی ، نمادی مخل و برهم زننده هویت جمعی شده و سرمایه های مادی و معنوی افراد اجتماع در خدمت کمالات افراد و اجتماع گذاشته می شود و ساختارهای سیاسی و اجتماعی برآمده از آحاد ملت ، این اراده ها و تمایلات مشترک را شاخص اصلی تعیین مسیر حرکت نظام سیاسی قرار می دهند و درآن جهت تعقیب می نمایند ، حاکمیت قانون، خود نه تنها هویت مشترک اعضای اجتماع را مورد شناسایی قرار می دهد ، بلکه بر مسئولیت متقابل حاکمیت و دولت نیز تاکید دارد، مسئولیتی که هر فرد در برابر سایر افراد اجتماع داشته و در پرتو آن است که حق جسنجوی رفاه ، سعادت ، آسایش و امنیت اجتماعی واجد مفهوم می گردد. هرنوع مجموعه ای خواه اجتماعی یا سیاسی نیاز به کنترل یا نظارت دارد که شیوه های این نظارت و کنترل بر آن حسب مقام نظارت کننده و شیوه کنترلهای پیش بینی شده است.لذا در این مقاله سعی شده که به انواع نظارتهای چهارگانه پیش بینی شده در اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بپردازد و تکالیف مخاطبین آن را در مقایل اینگونه نظارتها مورد کنکاش و نقد قرار دهد.
    کلیدواژگان: فلسفه نظارت، نظارت مردم بر مردم، نظارت دولت بر دولت، نظارت دولت بر ملت، نظام حقوقی ایران، نظام حقوقی اسلام
  • محسن امامی قشلاق، سید محمد هاشمی، محسن محبی، ولی رستمی صفحه 143
    امروزه گسترش علم و فناوری و به تبع آن صنعت، علی رغم اعطای آسایش و رفاه بر انسانها، تخریب،آلودگی وآسیب و ایجاد بحران های محیط زیست را به همراه داشته است محیطی که به مثابه بستر حیات اجتماعی،اقتصادی و سیاسی ، لازمه تداوم حیات هر انسان است و به عنوان بستر زندگی بشر و ابزار تکامل وی، در گفتمان فقهی و اخلاقی قابلیت معقولی جهت پژوهش در راستای صیانت از آن بعنوان حق انسان و تکلیف جامعه بشری دارد در این راستا در جهت نیل به برخورداری از محیط زیست سالم و اهمیت آن دو رویکرد وجود دارد در رویکرد اول برای طبیعت به عنوان ودیعه ای الهی ارزش ذاتی قائل شده و خود طبیعت مورد بحث است لیکن در رویکرد دوم لزوم حفظ طبیعت بعنوان ابزاری جهت استفاده نوع بشر مطرح می باشد که در این مقاله نگارندگان ضمن اعتقاد به رویکرد اول درصدد تبیین نظامنامه اخلاق محیط زیستی با تاکید بر آموزه های فقهی و اخلاقی در راستای صیانت از آن بعنوان حق بنیادین بشری می باشند.
    کلیدواژگان: اخلاق زیست محیطی، محیط زیست سالم، قواعد فقهی، اصول اخلاقی، حق بنیادین بشری
  • جلیل قنواتی، اسلام مندنی صفحه 159
    رابطه بین اخلاق و حقوق امری مسلم و مورد تایید و تاکید فلاسفه و اندیشمندان اخلاقی و حقوقدانان است. از جمله مباحثی که به طور خاص می توان رابطه این دو را مورد کنکاش و بررسی قرار داد، اخلاق در فرایند دادرسی است.هرگاه بتوان معیارهایی عینی برای سنجش رعایت عدالت در یک دادرسی ارائه نمود، می توان راجع به اجرای عدالت در مرحله رسیدگی اظهار نظر دقیق تری کرد. در نتیجه باید استانداردهای دادرسی عادلانه تعریف و از آن ها در سنجش عادلانه بودن استانداردها استفاده شود. اصل قابل پیش بینی از اصول دادرسی منصفانه مدنی محسوب می شود و منظور پیش بینی ادعاها، ادله و استدلالات طرف دعوا و همچنین مواعد، فرصت ها، چالش ها و محدودیت ها در ارایه دلایل و موضوعات خود و امکان پیش بینی عملکرد دادرس حقوقی در ارزیابی و به چالش کشیدن ادله طرفین و موضوعات رسیدگی حقوقی است. با دقت در مقررات قانون آیین دادرسی مدنی ایران و سایر مقررات و مباحث قضایی فقه امامیه در رابطه با نقش قاضی و ادله اثبات دعوا می توان اصل قابل پیش بینی بودن را در مقررات دادرسی مدنی ایران به عنوان اصل دادرسی منصفانه مدنی به رسمیت شناخت. موضوعی که اساسا می تواند امری اخلاقی محسوب شده و ازمنظر اخلاقی نیز آن را تحلیل نمود.
    ارتباط اصل قابل پیش بینی با اصل تناظر، اصل تسلیط طرفین بردعوای مدنی، اصل منع تحصیل دلیل، اصل منع تلقین دلیل و اصل منع اطاله ناروای دادرسی مدنی، اصل رعایت حق استماع طرف دعوای مدنی در تعرض و تزاحم قرار می گیرد. در این محور بایستی محدوده دقیق و کم و کیف اجرای این اصل در پرتو سایر اصول دادرسی منضفانه مدنی به دقت و موشکافی تشریح وبررسی شود. ضمانت اجرای نقض اصل قابل پیش بینی بودن در آیین دادرسی مدنی بی اعتباری تصمیمات قضایی و امکان نقض پژوهشی یا فرجامی آرای ناقض این اصل دادرسی منصفانه مدنی می باشد.ضمن اینکه از منظر اخلاقی نیز می توان این موضوع را بازشناسی کرد و صرفنظر از قواعد حقوقی ، اصول اخلاقی را نیز موءثر درتحلیل های حقوقی صرف در نظر گرفت روش تحقیق توصیفی و تحلیلی است.
    کلیدواژگان: اصل قابل پیش بینی بودن دادرسی مدنی، اخلاق در دادرسی، اصل منع تحصیل، دلیل، اصل تناظر، اصل تعاون، اصل تسلیط طرفین، اصل بی طرفی، اصل حق استماع، منع تلقین دلیل، نظام ادله تقابلی، روند منصفانه، اصل برابری سلاح ها
|
  • Mahmoud Ghayoumzadeh, Tahereh Pour Nemati Shams Abad Page 5
    Throughout history, apart from the political and religious issues and attitudes and tendencies and desires that are changing and progressive and sometimes in decline, the family as the main institution of each society is influenced by the various factors that make the jurists , Jurists and ethical educators, in order to prevent the collapse of this basic institution of society, in order to secure the family from social anomalies, hands, to achieve various developments, and always at various dangers, including the fall and decline of morality. There are a number of rights and duties in the family. Whether among the various sciences that examine the family and its role in the upbringing of children, ethics is a matter of great responsibility, and perhaps all of the family-related sciences, including social sciences and law-based science, and morality-based psychology, and their own ethics Based on the Islamic teachings and verses, and given that the religious knowledge of the Islamic Sharia has been given the most attention, the maintenance and preservation of the family center as the safest society of the pillar, it can be said that the science of ethics, The basis of the writing is the rights of the family.
    Keywords: Law, Islamic jurisprudence, Mahre, Islamic ethics
  • Seyyed Morteza Hosseini Motlagh, Rahim Mir, Darikvandy Page 27
    In this thesis we try to study the good life from positive psychology and Islam points of view and try to compare these two views through descriptive-analytical method. For positive psychologists Good life has discussed from two approaches: hedonism and eudemonia. Nowadays, positive psychology has a eudemonic approach to the good life and concentrate on the individual virtues. It has some levels for the life and those one who pass those levels have reached to the good life. The thing which is necessary for passing the levels to reach the good life is taking benefit from all the potential faculties and capacities. Good life from Islamic point of view is discussed in the vaster realm in comparison with positive psychology. From Islamic point of view the life of human beings has two levels: world and hereafter which have very close relationship with each other. The good life in the Islam has a root in the salvation and it is evaluated with it. But the appearance of whole causes of the worldly salvation and the good life of the hereafter will occur in a certain period which called the reappearance era.
    Keywords: Good life, Positive Psychology, Happiness, appearance era, Islamic sources
  • Mohammad Rabie Mondajin Page 41
    The purpose of this study was to identify the relationship between organizational ethics and organizational culture among selected staff of Tehran University of Medical Sciences. The research method is an applied and descriptive study type survey. The statistical population includes the selected staff of Tehran University of Medical Sciences with over 2,000 people and sample size according to Cochran formula. 426 people were selected. The data gathering tool was a questionnaire whose validity was confirmed by experts and confirmed by Cronbach's alpha method. The Kolmogorov-Smirnov test was used to measure the normal or abnormal data of the research, and also the Pearson test was used to confirm or disapprove the research hypotheses. The results of the research show that the accuracy, willingness and willingness of work, duty, freedom of action, initiative, responsibility, honest work, belief in work, motivation, agility in work, sense of efficiency, and doing work with seriousness and Respect for others, the function of the aggregation and worker spirit of the ethical dimension of work can be by taking any timely decision on work, preventing protests, helping newcomers, tolerating heavy work, being at work, attending meetings, keeping clean. The workplace and, ultimately, the organizational progress. Findings indicate that there is a relationship between work ethic and organizational citizenship behavior at university staff and have a significant impact on the university.
    Keywords: Work ethic, organizational citizenship behavior
  • Hassan Rezaei Haftador, Safar Nasirian Page 59
    There are different approaches to specify human personality indicators. The religious approach based on Nahjul Balagha is one of the main approaches to identification of these personality indicators. The importance of this approach is due to its essential, comprehensive, and systematic manner of suggesting the personality indicators. Accordingly, faith is the most important personality indicator and is deemed as the fundamental basis of personality. This indicator then is divided into four indicators which form the bases of faith. These four indicators include patience, certainty, justness, and Jihad. In the last stage, these four indicators are divided into four more ones, which along with faith as the main indictor form the 21 personality indicators.
    Keywords: personality indicators, Nahjul Balagha, faith, patience, certainty, justness, Jihad
  • Hasanali Faraji Sabokbar, Behzad Nadi, Mohammad Rezaei Narimisa Page 77
    When the damage condition occurs, accidents such as earthquakes and floods become critical crises. Today, these natural crises are among the issues that are the prevalence of urban communities and can endanger the everyday life of various economic, social and environmental dimensions. This research is also aimed at explaining social factors that provide vulnerability conditions. Based on this nature, it is descriptive-analytical in nature and in terms of the purpose of developmental-applied purpose. The community of this region is 6th municipality of Tehran, which has been selected as a sample based on the age and the centrality. The data were collected in two fields of the field and a library with tools such as the Dmitry questionnaire and network analysis, books, articles and various maps, and analyzed using EXCEL, MATLAB, IDRISI and ARC GIS 10.1 software’s. The results indicate that the highest vulnerability of the center, the south, and especially the south-east of the range, are among the problematic tissues with a high life and age, as well as the highest density of buildings, population and household size they also have to. The presence of such factors has a significant effect on the access of residential areas to fire centers, therapies and open spaces during and after natural disasters.
    Keywords: vulnerability, population density, building density, Tehran Municipality region
  • Mohammad Ali Ghareh, Morteza Rezaee Soufi, Naser Zardi Page 93
    the goal of this research was presenting students participation pattern of Payame noor university in public sports based on theory of planned training behavior. The research was descriptive study that was done in a survey method. The statistical population consisted of students of Payame Noor University in the academic year 94-95. Statistical sample according to Morgan table was 384 people Which were selected by multi-stage clustering. The measurement tool included a modified behavioral scale of planned behavior. validty&Reliability if questionnaire were comfirmed. For inferential analysis of collected data used by Amos software and spss software version 18. The results of stepwise regression model showed that 46% of total changes in the level of participation in sport for all is dependent on three variables ; Attitude , behavior control and sport for all. Good fit indicators of Research model showed that The proposed model is well suited that means that the theory of the pattern of planned behavior can explaine student participation in sport for all. So it is suggested that sports devices to strive about doing tricks In order to strengthen the attitude , mental norms and perceived behavior controlling , along with other influential factors of Participation in sport for all, Including the provision of hardware and software infrastructure , access , financial issues , etc. to institutionalized sport for all in students.
    Keywords: sport for all, Planned theory of practical behavior, students, perceived behavior Controlling, attitude, mental norms
  • Alireza Karimi Larimi, Seyyed Hossein Safaee Page 111
    This type of responsibility of the attorney is not in the form of a contract, but in the form of a contract, and is outside the principle of "relativity of the contract" and the contractual liability of the party, that is why the party is a party (third party) and that the lawyer of the judiciary in contrast, the legal conflict, will have responsibility or not? There has long been no consensus on this matter, and a traditional view holds that even the notion of responsibility for a lawyer will eliminate his focus on defense and prevent this concern in the area of responsibility for the good defense of the lawyer, but the new theory and career requirements and the lawyer's profession leads to the recognition of the attorney by providing conditions, and the legal assignments, as well as the affirmation of the third party's liability for the lawyer, are suing.
    Keywords: civil liability, lawyer, The lawsuit, third party
  • Reza Nik, Khah Sarnaghi, Mohammad Reza Yazdan Yar Page 129
    Humanity has always sought to create a desirable human society, in accordance with its supreme ideals and desires. In such a society, it is necessary to consider the requirements based on the legal principles, social relations based on the social contract. From this perspective, the pursuit of the rule of law can be regarded as a prerequisite for such a society.
    In the light of the rule of law, individual will always enters into the decision-making system and becomes a public demand or collective will, conflicting tendencies with public opinion are a disruptive symbol of collective identity and the material and spiritual assets of people in society. Serving the perfections of individuals and society, and the political and social structures derived from the people of the nation, set these common will and aspirations the main indicator of the direction of the political system, and pursue it, the rule of law, itself, not only the common identity Identifies members of the community, but also the mutual responsibility of sovereignty and government Kidd is the responsibility of each person to other people and in the light of the right to enjoy social welfare, prosperity, welfare and social security concept is eligible. Any kind of social or political setup needs control or oversight, the methods of monitoring and controlling it in terms of supervisory status and the mode of control predicted. In this paper, we have tried to apply the four types of quasi-predicted principles Eight of the constitution of the Islamic Republic of Iran and discuss the assignments of its audience in the areas of such supervision.
    Keywords: Philosophy of supervision, supervision of people over people, government supervision over government, government supervision over the nation, legal system of Iran, legal system of Islam
  • Mohsen Emami Gheshlagh, Seyyed Mohammad Hashemi, Mohsen Mohebbi, Vali Rostami Page 143
    Today, the spread of science and technology and, consequently, of the industry, despite the granting of peace and prosperity to humans, have caused destruction, pollution and harm and the creation of environmental crises. An environment which is the basis of social, economic and political life, is necessary for the survival of every human being and as a platform for human life and its means of evolution, in the jurisprudential and moral discourse, a reasonable capacity for research in order to protect it as the human right and duty of the human community has it. In this regard, in order to achieve healthy environment and its importance, there are two approaches. In the first approach, for nature, as divine value is intrinsic and nature itself is discussed, but in the second approach, the necessity of preserving the nature as a tool for use In this article, the authors, while believing in the first approach, seek to explain the ethics of the environment by emphasizing the jurisprudential and moral teachings in order to protect it as a fundamental human right.
    Keywords: Environmental Ethics, Healthy environment, Jurisprudential rules, ethical principles, Fundamental human right
  • Jalil Ghanavati, Eslam Mondani Page 159
    The relationship between morality and law is a definite affirmation and endorsement of philosophers, ethical thinkers and lawyers. Ethics in the process of procedure are one of the issues that can be specifically addressed in relation to these two issues. Predictability principle in civil procedure is considered as one of civil fair procedure principles, looking carefully at provisions of the civil procedure code of Iran and other regulations and Shiite jurisprudence judicial discussions related to the role of judge and the evidences, predictability principle can be recognized in Iran civil procedure code as civil fair procedure principle. Documents of matching transnational procedure and documents and rules of arbitration sample significantly support predictability principle in civil procedure in judge’s performance and litigants of private disputes in relation to evidence. The relationship of other procedure principles is sometimes coordinated with predictability principle such as contradiction principle, parties’ despotic domination principle on civil claim, and the principle of judge neutrality and sometimes is conflicting with other principles of civil procedure such as prohibition of unduly prolonging civil procedure principle, the principle of civil party’s hearing right. In this field, the exact scope and the quality of implementing this principle should be carefully investigated in the light of other civil fair procedure. The sanction of violating implementation of the predictability principle in the civil procedure is invalidity of judicial decisions and possibility of research or appeal violation in this principle of civil fair procedure. The research method is descriptive and analytical.
    Keywords: civil procedure predictability principle of the prevention of taking evidence, Morality in procedure, Principle of Prohibition of Education, reason, The principle of correspondence, Principle of co-operation